Het hele verhaal

Alles over Birth in Control

Ik ben Ayse en toen ik 30 weken zwanger was van mijn dochter, bleek ze veel te klein te zijn. Van de een op andere dag ging ik van bevallen onder begeleiding van mijn o-zo-leuke verloskundige naar bevallen onder begeleiding van een 1-keer-ik-zie-je-nooit-meer gynaecoloog.

Vanaf dat moment kreeg ik elke week een groeiecho en werd daarmee tegelijkertijd gecontroleerd of mijn baarmoeder nog wel een veilige omgeving was. Verdriet had ik in overvloed en mijn droom om thuis te bevallen, daar kon ik naar fluiten. Ik rouwde om het idee dat ik niet de geboorte zou krijgen die ik voor ogen had. Echter voelde ik sterk dat er niets mis was met mijn meisje maar ik durfde bijna niet meer op mijn gevoel te vertrouwen omdat ik plotseling in een medische molen terechtkwam. Omdat ik iedere week weer een ander gezicht zag, voelde ik me ongehoord en niet serieus genomen. Ik zou ingeleid worden, zelfs als mijn dochter goed in haar eigen lijn zou groeien: ik was met stomheid geslagen. Ik wilde niet ingeleid worden als daar geen medische noodzaak voor was. Ik verloor de regie over mijn geboortewensen.

Tijdens deze periode heb ik ontzettend veel gehad aan HypnoBirthing. Ik leerde me ontspannen, mij over te geven aan de situatie maar tegelijkertijd ook weer in mijn eigen kracht staan. Het vertrouwen in mezelf en hoe ik de geboorte vorm wilde geven kwam terug - ondanks dat het een beetje anders zou zijn. Ik durfde naar mijn baby te luisteren en naar het gevoel dat ze me gaf. Ik kreeg kennis en voelde mij daardoor krachtig. Mijn paniek maakte plek voor rust. En bijzonder genoeg, bleek mijn dochter met 36 weken een inhaalslag te hebben gemaakt. Ze was enorm gegroeid en ik hoefde niet meer onder begeleiding van de gynaecoloog te bevallen. Ik mocht weer terug naar de verloskundepraktijk! Uiteindelijk ben ik twee dagen voor mijn uitgerekende datum in het ziekenhuis bevallen, natuurlijk en in alle rust. Een moment waar ik zo dankbaar voor ben en met zoveel warmte en liefde naar terugkijk.

 

Deze ervaring heeft mijn kijk op de zwangerschap en geboorte voorgoed veranderd. Ik ben zo geïnspireerd en gefascineerd geraakt van hoe simpel de HypnoBirthing filosofie en methodiek eigenlijk is. Ik gun iedere zwangere vrouw en haar geboortepartner een fijne geboorte ervaring - hoe de weg daar naartoe dan ook mag zijn. Opdat het grootste moment van jullie leven ook het mooiste moment van jullie leven mag worden!

Benieuwd naar wat HypnoBirthing voor jou kan betekenen? Kijk dan hier mijn gratis webinar terug!

IMG_9797.jpg
IMG_9840.jpg
IMG_9982.jpg

Missie

Mijn missie is dat jij in je hart gaat voelen hoe jij in je kracht gaat staan tijdens de bevalling, onder jouw voorwaarden en binnen jouw eigen grenzen en wensen, wetende wat jou rechten zijn.

Visie

Een moeder die in haar zwangerschap en bevalling investeert, investeert in haar kind. Hoe een kind geboren wordt zet de toon voor het leven dat het kind gaat leiden. Een gezonde samenleving start bij een bevalling waarbij een vrouw haar intuïtie kan volgen. Samen, investeren we in de de volwassenen van morgen.

IMG_9840.jpg