Mijn verhaal

Image by Timothy Eberly

Eind mei 2019 werd ik moeder van mijn dochter Mina. Ondanks alle kwaaltjes van de zwangerschap, voelde ik me spiritueel gezien enorm verbonden met het leven, de natuur en het Goddelijke. Ik voelde haarfijn aan waar mijn behoeftes lagen en wat voor een persoontje mijn dochter zou worden buiten de buik.

Deze verbinding stopte abrupt na de bevalling. Ik ging van zo verbonden naar helemaal de weg kwijt. Op dag vier na de bevalling begonnen de zogeheten kraamtranen. Ik was moe, had overproductie en een baby die constant aan het huilen was. Ik raakte snel geïrriteerd, boos en verdrietig. Mijn emoties waren teveel om te verdragen. Ik voelde me niet gedragen in mijn somberheid en lelijkheid. Nog maanden erna voelde het alsof er een grijze wolk boven mijn hoofd hing.

Ik voelde me ongehoord en gezien in mijn onzekerheid door de nieuwe rol en in de transitie die ik maakte van vrouw naar moeder. Ik had mensen om me heen maar nog nooit voelde ik me zo alleen. Er was zoveel ruis. Het voelde alsof ik niet de tijd en aandacht kreeg om te herstellen. Tegelijkertijd had ik niet de kracht en het bewustzijn om mijn wensen en grenzen duidelijk te maken. Ik was totaal uit balans. Ik voelde absoluut geen verbinding die ik eerder wel gevoeld had. Ik moest rouwen om deze nieuwe fase en kon dan ook heel lang geen liefde laten stromen voor mijn dochter. Ik durfde niet te vertrouwen op mijn gevoel.


Toen mijn dochter zo rond de 9 maanden oud was, liet ik me omscholen tot HypnoBirthing docente. Hiervoor moest ik vijf dagen naar België zonder man en dochter. Ik was met achttien andere moeders en gelijkgestemden. Dit bracht me zoveel heling. Helemaal alleen zijn, in stilte mijn intuïtie kunnen horen. Kunnen reflecteren, kunnen voelen, in verbinding kunnen staan met mezelf en daardoor met alles om mij heen.

Ik merkte dat de rust die ik intern voelde zich uitte in een rustigere dochter. Een kind is als een spiegel. Een kind reageert volledig op jouw energieveld en absorbeert deze dan ook. Voor een kind is het daarom belangrijk dat JIJ eerst voor jezelf zorgt, zodat je vanuit je positieve energie moeder kunt zijn. 

Ik wil jou helpen weer in verbinding te staan met jezelf want vanuit dat punt, kun je weer in volledige harmonie leven met kinderen, ongeacht de omstandigheden.

12 april start mijn mama retraite waarbij ik jou ga helpen weer in verbinding en in je kracht te staan. Zie ik je daar?